KALI ARNIS ESKRIMA ARTE MARTIALE FILIPINEZE ROMANIA®

Guro Olteanu Madalin

         Guro Olteanu Mădălin                   

– Antrenor, Instructor;

– Reprezentant Pekiti Tirsia Kali World Federation România;

– Președinte și fondator  Federația de Arte Marțiale Filipineze din România;

– Preşedinte şi fondator Club ,,Urban Tactical Fight”;

– Reprezentant Abaniko Tres Puntas Classical Arnis România.

          Începe studiul artelor marţiale/sporturilor de luptă în 1993.

          Este absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport, cu  studii postuniversitare.

          Are gradaţia 2 Dan Taekwondo W.T.F., 2 Dan Ju-Jitsu, este antrenor  și arbitru Taekwondo, instructor Krav Maga, coautor al lucrării ,,Arte Marțiale Operative”, coordonator programe de pregătire, instructor, formator de tactică și autoapărare în  mai multe structuri speciale ale sistemului de ordine și siguranță națională, organizator și lector la numeroase cursuri  și seminarii în învățământul superior

          Legătura cu Artele Marțiale Filipineze

          Este fondator și președinte al Federației de Arte Marțiale Filipineze din România, fondator și președinte  al Asociației Sportive Clubul ,,Urban Tactical Fight”.

          –  2006, intră  pentru prima dată în contact cu Artele Marţiale Filipineze – Kali, Arnis, Eskrima, practicând diverse stiluri filipineze (Balintawak, Fcs Kali, Marcaida Kali etc.).

          –  2012, înființează  secţiunea de Arte Marţiale Filipineze – Kali, Arnis, Eskrima, în cadrul Asociației Sportive a Polițiștilor, deţinând funcția de preşedinte şi  antrenor principal.

          –  2016, obține  marca înregistrată la O.S.I.M. România pentru denumirea ARTE MARŢIALE FILIPINEZE – KALI, ARNIS, ESKRIMA.

           –  2017, introduce  în România  în mod oficial sistemul filipinez de luptă ABANIKO TRES PUNTAS CLASSICAL ARNIS, sistem coordonat la nivel internaţional de MARELE MAESTRU RENE TONGSON, ocazie cu care obţine  titlul de instructor şi reprezentant Abaniko Tres Puntas Classical Arnis România.

            –  2018, intoduce  în România, în mod oficial, sistemul de luptă filipinez  PEKITI TIRSIA KALI, sub TUHON ROMMEL TORTAL – Instructor Șef al PEKITI TIRSIA KALI WORLD FEDERATION și obține titlul de reprezentant Pekiti Tirsia Kali World Federation România.

          Ce m-a determinat să aleg Pekiti Tirsia Kali World Federation?

          Calitatea mea de cadru operativ, de instructor de tactică și autoapărare în  mai multe structuri speciale ale sistemului de ordine și siguranță națională, precum și  participarea la diferite misiuni cu grad ridicat de periculozitate presupun cunoașterea unei game variate și complexe de tehnici care să acopere toate scenariile și situațiile întâlnite în munca operativă. 

          Acesta este motivul pentru care  am căutat permanent procedee și metode aplicative foarte eficiente,  care să mă ajute să rezolv  situațiile în care trebuie să intervin împotriva persoanelor care au un comportament violent și opun rezistență.           Deși am practicat mulți ani diverse stiluri de arte marțiale, am constatat că nu au suficientă aplicabilitate în munca operativă sau  într-o situație reală. Acest fapt m-a determinat să mă orientez spre o artă marțială care ține pasul cu metodele de luptă și cu scenariile de autoapărare moderne, dar care pune accent totodată și pe utilizarea diferitelor tipuri de arme de distanță mică (arme albe, arme de impact, arme flexibile), inclusiv pe cea  a armelor de foc din prezent. Astfel, m-am documentat și am găsit Artele Marțiale Filipineze, care m-au convins și m-au atras foarte mult. În plus, simt că se potrivesc perfect profilului meu.

          Am practicat diverse stiluri de Arte Marțiale Filipineze, însă cu ceva timp în urmă am avut ocazia de a-l cunoaște pe GM Rene Tongson și am început să practic  stilul Abaniko Tres Puntas, sub coordonarea sa. GM Rene Tongson m-a recomandat lui Tuhon Rommel Tortal și mi-a sugerat să abordez și stilul Pekiti Tirsia Kali, sub îndrumarea acestuia. Astfel, am participat la primul meu seminar de Pekiti Tirsia Kali în Croația, organizator fiind Damir Javorovic. Evenimentul, sub coordonarea lui Agalon Aaron Cole (PTKWF), a fost unul de succes, iar stilul PTK a devenit de mare interes pentru mine.

          Un an mai târziu, l-am întâlnit pentru prima dată pe Tuhon Rommel Tortal, la seminarul de la Nisa, organizat de Fabrice Morain, unde am fost foarte atras de modul său profesionist de predare și de prezentare a stilului Pekiti Tirsia Kali.

Cu această ocazie, am fost numit reprezentant oficial al Pekiti Tirsia Kali World Federation în România.

          Colaborarea strânsă dintre GM Rene Tongson și Tuhon Rommel Tortal m-a ajutat  să organizez în România un seminar de amploare, ce a reunit stilurile Abaniko Tres Puntas și Pekiti Tirsia Kali.  Am avut, astfel, oportunitatea de a mă antrena intens cu Tuhon Rommel Tortal, acesta împărtășindu-mi  foarte multe despre principiile PTK și modul complex de aplicabilitate al stilului, atât pentru viața de zi cu zi, dar mai ales pentru domeniul profesional în care activez.

          Care sunt țelurile în cadrul Pekiti Tirsia Kali World Federation?

          Ca reprezentant în România al stilului Pekiti Tirsia Kali World Federation, doresc în primul rând să-mi însușesc și să-mi perfecționez  foarte bine tehnicile Pekiti Tirsia Kali. De asemenea, îmi propun  să promovez  și să dezvolt calitativ,  la scară mare, această mișcare în România, să  implementez  Pekiti Tirsia Kali în pregătirea personalului din diverse structuri speciale ale sistemului de ordine și siguranță națională. Totodată, vreau să contribui la consolidarea bunelor relații cu toți reprezentanții Pekiti Tirsia Kali World Federation (PTKWF) la nivel mondial și să răspândim împreună mișcarea PTKWF sub Tuhon Rommel Tortal. Nu în ultimul rând, doresc să organizez în România seminarii  și alte evenimente ce implică mișcarea PTKWF. 

          Care este subsistemul  favorit din cadrul Pekiti Tirsia Kali World Federation?

          Trebuie să recunosc faptul că  îmi este greu să mă decid în a alege un subsistem al stilului, pentru că le apreciez pe toate în egală măsură, toate îmi plac foarte mult, însă dacă ar trebui  totuși să aleg, aș opta în primul rând pentru  Espada y Daga  și  Double Knife, pentru că te ajută să ai o bună  dexteritate și coordonare pentru  ambele mâini, apoi m-aș orienta către Pangamut și Stick Grappling.

          Experiența

          (Experience)

  • Reprezentant Pekiti Tirsia Kali World Federation  în România
  • Reprezentant și Instructor Șef  Abaniko Tres Puntas Classical Arnis în Romania
  • Președinte al Federației  de Arte Martiale Filipineze din România
  • Președinte al Clubului de Arte Martiale ,,Urban Tactical Fight “
  • Instructor Krav Maga
  • Formator și Instructor autoapărare și tactică
  • Antrenor și arbitru de Tae Kwon Do 1998 – 2002 
  • Balintawak
  • Fcs Kali
  • Krav Maga
  • Ju-Jitsu
  • Tae Kwon Do
  • Kickboxing